Ilmainen toimitus yli 150€ tilauksille!
Ostoskori

Mikä MIPS on?

MIPS-järjestelmä imitoi ihmisen päässä olevaa suojausmekanismia. Kun päähän kohdistuu vino isku, aivot voivat liikkua aivo-selkäydinnesteessä, joka vaimentaa aivoihin kohdistuvia voimia.

Back on Track EQ3 ratsastuskypärät perustuvat MIPSiin, integroituun pienikitkaiseen kerrokseen, joka voi tietyissä tapauksissa absorboida osan energiasta, joka voisi muuten aiheuttaa aivovaurion.

Miksi MIPS?

Loukkaantumistilastot osoittavat, että pudotessa tai kaatuessa on yleisintä pudota vinosti verrattuna lineaariseen (suoraan) pudotukseen. Vinottain päähän kohdistuva isku luo pyörimisliikettä ja tiede on osoittanut, että aivomme ovat erittäin herkkiä pyörimisvoimille.

Back on Track EQ3 ratsastuskypärän MIPS-mekanismi (Multi-directional Impact System) voi vähentää pyörimisliikettä ja vähentää aivovaurioiden riskiä. Iskun aiheuttama kiertoliike voi aiheuttaa aivokudoksen rasitusta, mikä voi johtaa vakaviin aivovammoihin. MIPS-mekanismi perustuu integroituun pienikitkaiseen kerrokseen, joka liukuu tarvittaessa kypärän sisäpinnalla vaimentaen iskuenergiaa. Kun pyörimisvoima ohjataan uudelleen, rasitusriski aivokudokseen vähenee. Suoritettuamme yli 31 000 testiä ja lisäksi vahvistettuna puolueettoman kolmannen osapuolen testauksella, tiedämme, että MIPS-mekanismi lisää suojaa tietyn tyyppisiltä iskuilta.

Miten MIPS toimii?

MIPS Brain Protection System on suunniteltu lisäämään suojaa aivoihin kohdistuvaa pyörimisliikettä vastaan. Kiertoliike vaikuttaa aivoihin ja lisää niin pienten kuin vakavampien aivovammojen riskiä. Kypärän MIPS-mekanismi voi auttaa vähentämään pyörimisliikettä ohjaamalla aivoihin kohdistuvaa energiaa ja voimaa toisaalle.

MIPS-mekanismin ydin on matala kitkakerros, joka antaa pään liikkua 10-15 mm kypärän suhteen kaikkiin suuntiin vähentäen aivoihin kohdistuvaa kiertoliikettä. MIPS-mekanismi tekee kypärästäsi turvallisemman ja lisää suojaa.

Kypärä MIPS-mekanismilla vai ilman?

Kuva perustuu tietoihin, jotka on kerätty törmäystestinuken päiden sisällä olevista antureista.

MIPS-laboratoriossa Ruotsissa tehdyssä testissä kypärällä suojattu nuken pää altistui vinottaiselle törmäykselle.

Kuvissa näkyy verrattuna aivojen rasitus, kun nuken päässä on saman tyyppiset kypärät – MIPS-mekanismin kanssa ja ilman sitä.

Kaikissa Back on Track-kypärissä on MIPS-mekanismi.

EQ3-ratsastuskypärät palkittiin parhaana Folksamin ratsastuskypärätestissä vuonna 2018.