Ratsastuskypärän koko

Turvallisen kypärän valinnan lisäksi on myös tärkeää varmistaa, että kypärä istuu tiukasti päähäsi, jotta kypärä tarjoaa täyden suojan. Kypärää testattaessa on pidettävä mielessä useita erilaisia ​​asioita. Siksi olemme laatineet yksinkertaisen oppaan, jota voit käyttää ostaessasi uutta kypärää.

Oikean koon löytäminen

Jotta tiedät mitä kokoa sinun tulisi käyttää, sinun on ensin mitattava pään kehä tietääksesi mikä koko sopii sinulle. Voit tehdä tämän mittaamalla pään ympärysmitan hieman kulmakarvojen yläpuolella. Saatu koko ilmoittaa, minkä kokoinen kypärä sinulla tulisi olla. Useimmat kypärät osoittavat niiden koon senttimetreinä.


Kokotaulukko EQ3

EQ3 on saatavana kaikissa koossa välillä 53-61. Jokaisessa kypärässä on Coolmax®-sisävuori, joka voidaan irrottaa ja pestä.

Koko 53 54 55 56 57 58 59 60 61
Pään ympärysmitta (cm) 51,5-52,4 cm 52,5-53,4 cm 53,5-54,4 cm 54,5-55,4 cm 55,5-56,4 cm 56,5-57,4 cm 57,5-58,4 cm 58,5-59,4 cm 59,5-60,4 cm

Kokotaulukko Lynx

EQ3 Lynxillä on ruuvitoiminto kypärän takana, mikä tarkoittaa, että kypärän kokoa voidaan säätää tarkemmin. Joskus voi olla mukavaa, kun haluat hiukset eri tavoin tai haluat vain löysätä tai kiristää kypärää ratsastuksen aikana. Lynxissä on myös vaihdettava Coolmax® -vuori, joka on kiinnitetty tarranauhalla kypärään.
Koko Small 50-53 Medium 54-58 Large 59-61
Pään ympärysmitta (cm)
50-53 cm 54-58 cm 59-60 cm

Kun olet löytänyt kypärän oikean muodon ja koon, on tärkeää varmistaa, että kypärä istuu mahdollisimman hyvin.

Tämä voidaan helposti tarkistaa testin avulla. Tee seuraava:
1: Seiso peilin edessä nähdäksesi helposti, sopiiko kypärä hyvin.
2: Aseta molemmat kädet päähän.
3: Käännä kypärää eteen- ja taaksepäin.
Jos kypärä sopii kunnolla, otsalla oleva iho seuraa kypärää, kun heilutat sitä. Jos kypärä liikkuu ja iho on edelleen paikallaan, kypärä on todennäköisesti liian iso tai sinulla on kypärä, joka on liian soikea päätäsi varten. On myös toinen tapa tarkistaa, sopiiko kypärä oikein perinteistä ravistustestiä käyttämällä. Tämä tehdään helposti ravistamalla päätäsi leukahihna painettuna ylös ja alas nähdäksesi, onko pysyykö kypärä paikallaan. Jos kypärä on paikoillaan, kypärä sopii hyvin. Jos kypärä irtoaa, kypärä on todennäköisesti liian iso.

Kypärään kasvunvaraa?

Usein meiltä kysytään kypärästä, johon lapsen pää voi kasvaa. Ymmärrämme, että kypärän voi joutua usein uusimaan pään kasvaessa, ja siksi suosittelemme yleensä lapsille säädettävää kypärää, joten heillä on jotain mihin kasvaa. Tärkein asia on, että kypärä sopii kuitenkin mahdollisimman hyvin siten, että koosta ei tingitä turvallisuuden kustannuksella.

Leukahihnan sopivuus

Leukahihnan tulee olla tarpeeksi tiukka ja asetettava tukevasti leuan alle. Se ei saa liukua eteen leuassa. Sinun tulisi saada 1-2 sormea ​​leuan ja leukahihnan väliin. Kaikissa kypärissämme on leukahihnassa pieni kolmion muotoinen solki, jonka avulla saadaan paras mahdollinen istuvuus.