Artroosi koirilla - löydä, ennaltaehkäise ja lievitä!

Tuntuuko, että koirallasi on kipuja? Vältteleekö se tiettyjä liikkeitä ja kamppailee päästäkseen ylös portaita? Jäykkyys ja kipu ovat yleisempiä vanhemmilla koirilla ja voivat johtua esimerkiksi nivelrikosta; sairaudesta, joka yleistyy useimmiten iän, mutta myös lisääntyneen ylipainon myötä.

Koirille suunnitellut tuotteemme on tarkoitettu parantamaan niiden elämänlaatua ja tuomaan hyvinvointia kaikenikäisille koirille. Tuotteidemme tekstiiliteknologiat Welltex® ja Iontex® voivat edistää verenkiertoa lihaksissa, lievittää nivelvaivoja ja lisätä liikkuvuutta. Ne voivat siten olla erityisen hyödyllisiä nivelrikosta kärsiville koirille.


Annamme mielellämme lemmikeillemme mahdollisuuden elää pitkän ja mukavan elämän kanssamme. Sekä lisääntynyt eliniän odote että yleinen ylipaino voivat kuitenkin lisätä nivelrikon riskiä, samoin kuin meillä ihmisilläkin.

Jos epäilet, että koirallasi on nivelrikko tai se vaikuttaa kärsivän muista kivuista, syy on selvitettävä eläinlääkärin toimesta. Monet tilat voidaan hoitaa melko yksinkertaisilla keinoilla, jos tiedetään, mikä ne aiheuttaa. Koiran arkea voi helpottaa lievittämällä nivelrikon oireita ja lisäämällä hyvinvointia, jotta se voi jatkaa rikasta ja aktiivista elämää.
Sinä tiedät parhaiten, jos koirallasi on kipuja
Nivelrikko on yleisin nivelten sairaus ihmisillä, ja se on myös yleinen eläimillä. Nivelrikolle tyypillistä on nivelen rustopinnan vaurioituminen ja nivelruston osittainen häviäminen nivelpinnoilta, mikä johtaa jäykkiin, kipeisiin ja tulehtuneisiin niveliin. Kiputilat eivät kuitenkaan aina ole ilmeisiä koirilla, ja ne voivat, kuten muutkin eläimet, yrittää peittää oireet parhaansa mukaan. Mutta merkkejä yleensä on. Parhaiten näitä merkkejä osaa tulkita tietysti henkilö, joka tuntee koiran kaikkein parhaiten, eli sinä koiran omistajana. Tunnet, miten koira yleensä liikkuu ja tiedät, miten se ilmaisee tunteensa. Sinulla on siis se kokemus, joka tarvitaan havaitsemaan myös hyvin pieniä muutoksia käyttäytymisessä, ruokahalussa, mielialassa tai liikemalleissa.

Joskus koira voi hyvin pienten merkkien sijaan muuttua erilaisella tavalla ulospäin suuntautuneeksi, paljon haukkuvaksi ja aggressiiviseksi. Tällaiset ongelmat voivat itse asiassa johtua sairaudentunteesta ja kivusta, erityisesti silloin jos käyttäytyminen eroaa yhtäkkiä selkeästi koiran normaalista persoonallisuudesta.
Kuvaus kuvasta
Nivelrikosta kärsivä koira tarvitsee liikuntaa
Lemmikkimme luonnolliset reaktiot nivelkipuihin tarkoittavat ennen kaikkea sitä, että ne haluavat tehdä vähemmän niitä asioita, jotka tuottavat kipua. Koirat eivät halua nousta sängystään, ne välttävät liikettä, eivät näytä enää arvostavan pitkiä kävelylenkkejä ja intensiivisiä leikki- ja harjoitussessioita. Ne eivät myöskään tiedä, miksi niillä on kipua, joten ne yrittävät vain elää sen kanssa. Koirat sekä muut eläimet, erityisesti kissat, yrittävät jopa parhaansa mukaan piilottaa kipua ja sairautta.

Eläinten välttelystrategiat voivat kuitenkin pahentaa nivelrikkoa ja saada lihakset surkastumaan. Tämä johtaa entistä epävakaampiin tai virheellisesti kuormitettuihin niveliin, mikä puolestaan pahentaa tilannetta entisestään. Nyt tiedämme, että liikuntaan olisi itse asiassa kannustettava erityisesti sairauden varhaisvaiheissa. Nivelten rusto vahvistuu ja saa ravintoa, kun niveliä käytetään ja kuormitetaan. Eikä vain se; lihakset nivelten ympärillä vahvistuvat ja sekä tukevat että stabiloivat niitä.
“description
Verkkotakki koiralle
Koiran jalkasuoja
“description
Nella koirantakki
“description
Räätälöi koirasi koti nivelrikolle!
Koiran elämää nivelrikon kanssa voi helpottaa auttamalla sitä välttämään liikkeitä, jotka näyttävät aiheuttavan kipua. Ruoka- ja vesikulho voidaan esimerkiksi sijoittaa korkeammalle kuin lattia. Koira voi myös tarvita jotain, johon se voi astua päästäkseen sohvalle tai autoon. Estääkseen koiraa liukumasta liukkailla lattioilla voi asettaa maton lattialle. Terapeuttiset koiransukat ympäröivät jalat ja tassut Welltex®:llä ja niissä on silikonitartunta alapuolella. Nivelrikon haittavaikutuksia voidaan vähentää antamalla koiralle sopivaa liikuntaa hyvin sopeutetulla alustalla - mieluiten usein, mutta lyhyemmän aikaa.

Welltex®- tai Iontex®-vuoratut pedit, jalka- sekä kinnersuojat ja koirantakit voivat toimia suotuisana ja miellyttävänä lisänä. Ohut verkkotakki voi olla hyödyllinen sisätiloissa ympäri vuorokauden, myös kesällä. Sade- ja ulkotakit, joissa on Welltex®- tai Iontex®-vuori, auttavat myös koiraa pysymään lämpimänä viileämmillä lämpötiloilla. Pehmeä peti Welltex®:llä voi myös edistää elpymistä hyödyntäen koiran omaa kehon lämpöä levon ja unen aikana.
Kuvaus kuvasta
Koiranpeti, sileä
Koiranpeti Rocky
Kuvaus kuvasta
Koiran huopa

Lisää luettavaa

Ulkoilua koiran kanssa

Ulkoilua koiran kanssa

Ulkoilu ja luonnossa liikkuminen tekevät hyvää sinulle niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Yhä useammat ihmiset haluavat löytää luonnon jalkaisi...