Opas: Oikeankokoisen ratsastuskypärän valinta

On tärkeää valita kypärä, joka istuu päähän hyvin, jotta kypärä voi tarjota parhaan mahdollisen suojan.

Kun kokeilet uutta ratsastuskypärää, on paljon pidettävää mielessä. Siksi olemme tehneet yksinkertaisen oppaan helpottamaan ja varmistamaan, että löydät sinulle oikean kypärän.

Kuinka valita oikea kypärän koko

Jos haluat tietää, minkä kokoinen kypäräsi tulee olla, sinun on aloitettava mittaamalla pään ympärysmitta. Mittaa juuri kulmakarvojen yläpuolelta. Mitat osoittavat kypärän koon, joten kypärän koko on sama kuin ympärysmitta.

Koottain menevät kypärämallimme
EQ3, 53-61.
EQ3 Pardus, 53-61.

Kypärät joiden kokoa voidaan säätää
EQ3 Lynx, S: 51-53, M: 54-58, L: 59-61.
EQ3 Pardus säädettävä, XS: 49-51, S: 52-52, M: 55-57, L: 58-60.
Miten ratsastuskypärän pitäisi istua?
Sopivan ratsastuskypärän pitäisi istua mukavasti päähän painamatta mihinkään. Kypärän tulee olla tukevasti paikallaan liikkuessa ja leukahihnan on oltava tukevasti leuan alla. Jos kypärä painaa takaraivoa ja otsaa, tarvitset kypärän, joka on muodoltaan soikeampi. Jos sinusta tuntuu, että kypärä ei tule riittävän alas päähän ja että se ei istu kunnolla, tarvitset todennäköisesti pyöreämmän kypärän.

Kun olet löytänyt ratsastuskypärän oikean muodon ja koon, tarkista istuvuus. Voit helposti tarkistaa tämän testin avulla:
  1. Seiso peilin edessä ja aseta molemmat kädet kypärän päälle.
  2. Heiluta kypärää varovasti eteen- ja taaksepäin.
  3. Jos kypärä on kunnolla paikallaan, otsan iho liikkuu hieman kypärän mukana, kun heilutat sitä. Jos kypärä liikkuu ja iho on edelleen paikallaan, kypärä on todennäköisesti liian suuri tai sinulla on kypärä, joka on liian soikea pääsi muotoon.

On olemassa myös toinen tapa tarkistaa, onko kypärä oikeassa asennossa perinteisellä "ravistustestillä". Tämä tapahtuu helposti ravistamalla päätä ylösalaisin leukahihna auki. Jos kypärä pysyy paikallaan, kypärä on kunnossa. Jos kypärä putoaa, kypärä on luultavasti liian iso.
Leukahihnan istuvuus
Leukahihna on asetettava tiukasti leuan alle. Se ei saa liukua eteenpäin leualla, vaan sen pitäisi olla niin tiukka, että se on paikallaan. Hihna sopii hyvin, kun leuan ja leukahihnan väliin mahtuu yhdestä kahteen sormea. Kaikissa kypärissämme on pieni kolmio leukahihnan päässä, joka mahdollistaa leukahihnan sovittamisen niin, että se sijoittaa hyvin leuan alle.

Kypärään kasvunvaraa?
Kypärän vaihtaminen voi tulla kalliiksi lasten kasvaessa. Kasvaville lapsille suosittelemmekin ensisijaisesti säädettävää kypärää, jossa on tilaa kasvaa. Tärkeintä on kuitenkin, että kypärä istuu hyvin ja että koko ei tule turvallisuuden kustannuksella.


Ratsastat hiukset kypärän sisällä?
Jos haluat ratsastaa hiukset kypärän sisällä, on tärkeää pitää se mielessä, kun kokeilet ratsastuskypärää. Jos joskus päätät ratsastaa hiukset kypärän ulkopuolella kypärästäsi voi tulla liian suuri. Suosittelemme valitsemaan säädettävän kypärän ja voit säätää kypärää kampauksesi mukaan.

Lisää luettavaa

Ulkoilua koiran kanssa

Ulkoilua koiran kanssa

Ulkoilu ja luonnossa liikkuminen tekevät hyvää sinulle niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Yhä useammat ihmiset haluavat löytää luonnon jalkaisi...