Welltex-teippi taklaa kivut kanveesiin!

Kipu on todellinen kansanvaivamme: noin miljoonan suomalaisen on arvioitu kärsivän jonkinasteisesta kivusta. Uutta helpotusta tuskien taltuttamiseen tarjoaa näppäräkäyttöinen Welltex-teippi.

Suomalaiset lienevät sinnittelyn maailmanmestareita: tutkimusten mukaan neljännes kivuista kärsivistä jättää tuskansa tyystin hoitamatta. Vaikka itsekseen pärjäämisen eetos ja suomalainen sisu saavatkin joskus pötkimään pitkälle, kannattaa kipunsa ehdottomasti hoitaa. Vaivojensa helpottamiseen on olemassa lukuisia keinoja.


Monen urheilijan ja fysioterapia-asiakkaankin vaivoja on vähentänyt infrapunavaikutteinen Welltex-teippi, joka lievittää kipua teipatulta kohdalta kehoa. Keraamisen Welltex-teipin vaikutus perustuu sen sisältämiin mineraaleihin, jotka heijastavat kehon tuottamaa lämpöä takaisinpäin. Verenkiertoa vilkastuttava teippi lisää lihaksen vetreyttä ja suorituskykyä nopeuttaen siten hoidetun kohdan paranemista. Teipin aikaansaama, pitkäaaltoinen lämpösäteily helpottaakin erilaisia lihasjännityksiä, turvotuksia ja kiputiloja. Kehon omaa lämpöä heijastava kiputeippi valmistetaan samasta funktionaalisesta Welltex-kankaasta, josta tehdään myös kosolti mainetta niittäneet Back on Track -vaatteet ja -asusteet.

Miten kiputeippiä käytetään?


  • Koska kiputeippiä ei tarvitse teipatessa venyttää (kuten kinesioteippiä), onnistuu käteväkäyttöisen Welltex-teipin käyttäminen myös itsekseen ilman toisen ihmisen apua. Welltex-teippi asetetaan joko suoraan kipukohdan päälle tai paikkaan, josta kivun tiedetään saavan alkunsa. Joskus kivun syynä ovat vanhat vaivat (kuten murtunut nilkka), joista kipu säteilee eri kohtiin kehoamme. Kipunsa syytä kannattaa siis kuulostella. Teippiä pidetään hoidettavassa kohdassa maksimissaan kahden päivän ajan, jonka jälkeen se irrotetaan ja tarvittaessa hoito toistetaan uudella teipillä.

  • Erityisen toimiva kiputeippi on hankalasti tuettavien kipupaikkojen (kuten olkapään, lonkan, alaselän ja polven) kunnon petraamisessa. Welltex-teipin käytöstä on saatu merkittävää apua myös särkevien nivelten hoidossa, vammojen ennaltaehkäisyssä ja lihasten tulehdusperäisen kivun taltuttamisessa.

 • Invalidisäätiö Ortonissa Welltex-teipin on havaittu elvyttävän tehokkaasti lymfakiertoa ja siksi sitä onkin hyödynnetty laajasti etenkin selkä- ja polvisäryistä kärsivien potilaiden hoidossa

Kipunsa kannattaa hoitaa


Vaikka valittamisen tielle ei tempaantuisikaan, ei vaivojaan kannata jäädä vatvomaan itsekseen; jo pelkän kivusta puhumisen on havaittu tuovan helpotusta tilanteeseen. Kipua voidaan kuvata biopsykososiaaliseksi kokonaisuudeksi, johon vaikuttaa ihmisen koko elämäntilanne fyysisine, henkisine ja sosiaalisine suhteineen. Kivun perimmäisenä tarkoituksena on saada ihminen pysähtymään tai muuttamaan käyttäytymistään. Siksi kivunhoidossa kannattaakin paneutua myös vaivojensa juurisyihin ja esimerkiksi selvittää vanhat vammansa, joista kipu saattaa jopa vuosienkin kuluttua heijastuu eri kohtiin kehossa. Kipunsa voi hyväksyä ja sen kanssa voi opetella elämään. Ennen luovuttamista kipua kannattaa kuitenkin ehdottomasti hoitaa - kivuton askel on taatusti tuskaista tallustelua keveämpi.
Welltex teippi
Terapeuttinen teippi, joka auttaa lisäämään verenkiertoa heijastaen kehon lämpöä. Takaisin heijastuva lämpö voi vähentää lihasjännityksiä, turvotusta, kipua sekä nopeuttaa parantumista. Toisin kuin perinteistä kinesioteippiä, tätä ei tarvitse käyttää erityisten ohjeiden mukaan, vaan teipin voi laittaa suoraan kipukohdan päälle.

Katso video jossa fysioterapeutit Tuulia Luomala ja Mika Pihlman kertovat Welltex-teipin hoitavista ominaisuuksista

  Lisää luettavaa

  Ulkoilua koiran kanssa

  Ulkoilua koiran kanssa

  Ulkoilu ja luonnossa liikkuminen tekevät hyvää sinulle niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Yhä useammat ihmiset haluavat löytää luonnon jalkaisi...